flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо зміни підсудності судів

04 березня 2022, 11:59

03 березня 2022 року у Верховній Раді України відбулося пленарне засідання, за результати якого було затверджено законопроект за реєстраційним №7117 про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо зміни підсудності судів.

Верховна Рада України постановила:

І. Внести наступні зміни до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” (Відомості Верховної Ради, 2016, No 31, ст.545): 

частину сьому статтю 147 викласти в такій редакції: 

«7. У зв’язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами, робота суду може бути припинена з одночасним визначенням іншого суду, який буде здійснювати правосуддя на території суду, що припинив діяльність та який найбільш територіально наближений до суду, роботу якого припинено, або до іншого визначеного суду, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, а у разі неможливості здійснення Вищою радою правосуддя своїх повноважень – за розпорядженням Голови Верховного Суду». 

ІІ. Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

 

Внесені зміни нададуть змогу судам здійснювати неприривне функціонування судової влади у випадку виникнення надзвичайних обставин та воєнного стану.