flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про проведення зборів колективу працівників апарату суду

27 червня 2018, 16:26

26 червня 2018 року в приміщенні Садгірського районного суду м. Чернівці в  режимі он-лайн був проведений  ІІ загальнонаціональний форум  «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

            В данному форумі взяли участь   представники Шевченківського райолнного суду м.Чернівці – керівник аппарату – Перепелюк В.В. та заступник начальника відділу аналітично-статистичної роботи та робот из персоналом Попюк А.М.  

В ході проведення форуму обговорено питання зміцнення незалежності судової гілки влади, забезпечення прав вільних ЗМІ на інформацію, як умови існування правової держави й транспарентного громадянського суспільства. Також наголошено на проблемах щодо налагодження конструктивного діалогу поміж судами, ЗМІ та громадськістю. Обговорено проблемні питання щодо можливості он-лайн транслювання судових засідань справ, що мають суспільний інтерес, присутність в судових засіданнях представників ЗМІ.

Крім того, за результатами проведення Форуму між суддями – спікерами судів Чернівецької області, а також представниками ЗМІ Чернівецької області підписано «Згоду на співпрацю», якою постановлено, в тому числі, проводити спільні заходи суддів і журналістів; надавати в межах чинного законодавства обґрунтовані відповіді на інформаційні запити; оприлюднювати прес-релізи щодо результатів розгляду судових справ; забезпечувати ефективну співпрацю суддів і ЗМІ через суддів – спікерів та прес – секретарів судів; виявляти відкритість, об’єктивність, неупередженість, комунікабельність, тактовність і повагу в спілкуванні між суддями й представниками ЗМІ; проводити час від часу публічні заходи для доведення до відома громадськості основних проблем, що мають місце у діяльності судів, а також судової практики з питань, що становлять суспільний інтерес, тощо.

Дана інформація була доведена до відома  працівників апарату Шевченківського районного суду м.Чернівці на загальних зборах.

 

В.о. прес-секретаря суду                                                                Шевчук Р.М.