flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали Шевченківського районного суду м.Чернівці

02 липня 2018, 15:15

Шевченківським районним судом м.Чернівці засуджено директора «Департаменту державної інформаційної  політики Міністерства інформації ДНР»,  за участь і сприяння діяльності терористичної  організації «Донецька народна республіка».

У 2014 році громадянка П., вступила до лав терористичної організації Донецька народна республіка, яка згідно ст. 1 п. 16 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», утворена 07 квітня 2014 року у м. Донецьку, усвідомлюючи, що основною метою діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка» є насильницька зміна та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, а також зміна меж території і державного кордону України.  

З травня 2015 року, громадянка П., яка не сприймає державну владу в Україні, підтримуючи злочинні наміри терористичної організації т.зв. «Донецька народна республіка»,   керуючись ідеологічними переконаннями, з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, міжнародного ускладнення, пропаганди та поширення ідеології тероризму, а також впливу на прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування України, займаючи посаду директора «Департаменту державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР», безпосередньо здійснює керівництво вказаним департаментом та відповідає за наповнення інформаційних ресурсів та засобів масової інформації «ДНР» відомостями, які популяризують терористичну діяльність «Донецька народна республіка», а також інформацією сепаратистського характеру, спрямованими на дискредитацію України та її Збройних Сил, тим самим пропагандує та поширює ідеологію тероризму.  Крім того П. займається журналістською діяльністю на території «ДНР» та створює телепрограми за участю керівників та інших представників НЗФ «ДНР», які транслюються на місцевому телеканалі «Юнион», каналі веб-сайту «Youtube», та в ході яких висвітлюються «фейкові» матеріали антиукраїнського характеру.

Також, П. є автором та ведучою політичної телепередачі «Три минуты на ответ». За вказану діяльність обвинувачена отримала «Почесну Грамоту голови ДНР».

В судові засідання П. не прибула без поважної причини, у зв’язку з чим, судом кримінальне провадження було розглянуто в порядку спеціального судового провадження.

Вироком суду від 26 червня 2018 року П. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 ч.1 КК України та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного ій на праві власності майна, за виключенням житла.

Вирок суду не набрав законної сили.

   

Прес-центр

Шевченківського районного суду м.Чернівці.